Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

24 Mart 2012 Cumartesi

EFEXOR XR..

Olum benim şu hayatta başıma normal şeyler gelmeyecek mi ya :/ Bi kere normal insanlar gibi yaşayamadım. Hatta bak bugün ne oldu.Bankamatiğe para çekmeye gidicez merdivenlerden inerken tuttum trabzanlardan hhhooopp saçlarımı savurarak bi döndüm ve çaaat aşağıda asansör bekleyen teyzeyle göz gözeyiz. Kadın böyle kocaman kocaman bakıyo. Hemen böyle "öhhmm" falan yapıp ciddi triplerine girerek merdivenlerden indim. Yanımda arkadaşım nasıl tutuyo kendini ama anlatamam. Kapıdan çıktığımız gibi bastı kahkahayı. Ben de büktüm dudaklarımı "lan var ya sen yapsan orda kimsecikler olmazdı" dedim.Ki bu ilk de değil şansıma tüküreyim. İçimdeki şu beş yaşındaki çocuğu bi an önce öldürmeliyim.

Zaten ne olduysa onun yüzünden oldu.Yine geçenlerde arkadaştayız salona geçtik oturuyoruz neyse. Bi yirmi dakika sonra " kızım sen kesin  hiperaktifsin ya yirmi dakikadır burdayız ve on kere yer değiştirdin farkındaysan" dedi ev arkadaşım. Tabi ben de bi inkarlar bi bi'şeyler böyle, neyse en sonunda odaklanma problemimi de ona bağlayıp dedim "kızım senin bi doktora görünmen lazım".Velhasıl kelam gittim üniversitenin hastahanesine, nöroloji bölümüne abi dedim benim derdim böyle böyle, hiçbir işe odaklanamıyorum, ne biliyim yerimde duramıyorum, bide çok sallanıyorum. Bacaklarım benden habersiz kendi çapında bi ritm tutturuyo ya bi yere çarpınca ya da biri söyleyince "anaa hakkaten sallıyorum" diyorum. Neyse bir iki refleks ölçtü, bacaklarıma çekiçle falan vurdu, gözlerime falan bakı. "Pek bir şey gözükmüyor ama.." dedi. Ben zaten bi cümlenin içinde ama geçiyosa kıllanırım çok."Ama.." dedim. İki tane ilaç yazdı.Biri EFEXOR-XR 75 mg, diğeri de MODİODAL 100mg. Bu sallanmaya iyi gelecek olan efexor, odaklanmaya da modiodal dedi. Modiodalı istediğin zaman bırakabilirsin ama Efexor'u 6 ay kullanıcaksın dedi.Neden öyle dediğini ilacın kutusunu elime alınca anladım "laaaannn Antidepresanmış ya bu , oha psikolojik sorunarım var benim :( " tribine girdim.

İlaçları aldım neyse okuyorum prospektüsünden yan etkilerini falan aman yarabbi!! Bu kadar yan etkisi  olan bi ilacı neden verir ki doktor. Sonra baktım "kilo kaybı " yazıyo yan etkilerde, hemen hooop doktorun safına geçtim "Oha kızım adam bi şey biliyo ki verdi ilaçları herhalde, boşuna mı profesör olmuş len kullanıcam tabi" diyerekten. İçtim ilacı ama modiodalı daha önce kullanmıştım ve sadece ayık tutuyo insanı öyle çok bi ekşınlı etkisi yok başka. Efexor'u ilk defa kullanıyodum, bak yemin ediyorum daha bi saat geçmedi benim gibi hayat dolu cıvıl cıvıl insan hayattan soğudu. Allahım okuldayım zaten derse odaklanayım diye gittim mal gibi bakıyorum tahtaya, hiçbir şey anlamıyorum. Milletin en ufak konuşması beynimde zonklamalara neden oluyo, deli gibi esniyorum, midem bulanıyo. Saatlerdir bir şey yemiyorum açlık hissi sıfır. Böyle ensemde, alnımda garip ağrılar.Arkadaşlarım ne oldu falan diyorlar. Şimdi desem ki hastaymışım ilaç kullanıyorum olmayacak, ilaç beni daha hasta etti.Karar verdim efexor u bırakıyorum.Gencecik yaşımda depresyona soktu beni . Daha dün bir bugün iki; dün bi tane içtim ya, sadece bi tane! Bugün içmedim ama ellerim zangır zangır titriyo, kafamın arka kısmı resmen acıyor,çarpıntım var, ayağa kalkmak istemiyorum,gözlerim yanıyor. Salak oldum resmen.İnşallah bu böyle devam etmez. Yoksa o doktoru  ben ne yapacağımı çok iyi biliyorum.!

Ya ben normaldim :/ Hiç olmadı bu hallerim. Siz de olur a bir gün alırsanız bu ilacı çok iyi araştırın. Valla yan etkileri çok anacım, adamı maymuna çeviriveriyor :(

En önemli şey sağlık, hele ruh sağlığı ...

Şizofreni olmaz da kalırsam görüşürüüüz ^^