Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

16 Ekim 2014 Perşembe

Sigarayı Öyle Çok Seviyorum Ki Asla Başlamayacağım..

Sigarayı öyle çok seviyorum ki asla başlamacağım.

Lisedeyken hani son sınıfta kemik bi grubumuz vardı.Herkesin vardır. Beş kişiydik. Okul çıkışları dershane önceleri aptal varoş bi tostçuya giderdik. Henüz sigara içmek kapalı ortamlarda yasaklanmamıştı. Ucuz bol ketçaplı lezzetsiz tostlarımızı yedikten sonra dördü sigaralarını yakarlardı. Zaten hep birlikte başlamışlardı. Sigaraya, alkole... En yakın arkadaşlarımdı, ben içmemeyi tercih ettim. Ergen yıllarımızda bile ısrar etmediler. Hatta daha bi sevdiler tutumumu, saygı gösterdiler..  Ovvv ne olgunmuşsun falanlık bir durum yok. Yani ben en deli yıllarımı onlardan çok sonra yaşayacaktım. Hepsi bu.

Bazı insanlar vardır. Öyle çok seversiniz, öylesine hayran olursunuz ki hiç sevgili olmak istemezsiniz. Tanıyacağım ve tanıdıkça hayranlığım azalacak ve azaldıkça hırçınlaşacağım ve sonra da ayrılacağım korkusuyla. Onlar hep orada bi  yerde süper kahraman olarak kalsın istersiniz. Yani ben öyle isterim. Korkaklığımdan, dengesizliğimden, ayran gönüllülüğümden çekinir de bi adım ileriye çağıramam. Bi adım ilerisi uçurumdur çünkü. Onları oradan atamam.

İstanbul da böyleydi benim için.Gün gelecek ne kadar harika olduğunu unutup sıradan bir yermiş gibi bakacağımdan korkardım. Ama hayat işte bana bu fırsatı vermeden çekip aldı beni onun koynundan. Denize çıkan sokaklarından, martılara çarpan rüzgarından, yamuk yumuk merdivenlerinden... Sonra dedim ki kendime. İstanbul hala muazzam bak hatıralarında. Hala çekip gitmek,kendini onun kollarına atmak için kavruluyorsun. Bu çok güzel. Eğer bir gün sıradanlaşacaksa, gözlerim kamaşmayacaksa boğazı seyrederken varsın İstanbul'la yolum kesişmesin. Razıyım..

Ne diyordum.. Sigara..
Sigaraya da bu sebepten asla başlamayacağım. Çünkü ben bağımlısı olmak, keyif almadan içmek istemiyorum. Sadece ihtiyaç olduğu için parmaklarımın ucunda durmasını istemiyorum. Beynimin vücudumun onu hissetmesini, içime çekerken gözlerimi kapadığım anı seviyorum ben. Anlat derim sigara kullananlara neden içiyorsun? Neredeyse hepsinden aynı cevabı alırım. -Öyle bi zevk falan aldığımızdan değil, tiryaki oluyorsun işte, arıyorsun kahvenin yanında, yemekten sonra....- Bu cümleleri kurmaktansa ondan uzak kalmayı uzun aralardan sonra dudaklarına bir öpücük kondurmayı tercih ediyorum..

Kısacası ulaşılmazın çekiciliğini seviyorum. Belki de bu yüzden melankoliyle Billie Holiday buğusuyla lanetlendim.Belki de lanetimi gizleme için sürekli gülüyorum. Siz de gülün. Gülmek en güzel kılıf bu aptal dünyaya bakmak için. Bir de şöyle sesli insanlar.. Hadi Billie H. dinleyelim o halde..